06.11
2015

Dzika zimowa uczta? Dzikie prezenty? Takie warsztaty!


Większość ludzi uważa że to co mogą nam zaoferować łąki, pola i lasy kończy się wraz z nadejściem późnej jesieni i zimy. Zbieractwo? Dzikie gotowanie? W porządku, ale tylko wiosną, latem… No, może jesienią – wtedy są owoce i warzywa… A prezenty gwiazdkowe? Przecież to dopiero początek listopada, jeszcze dużo czasu!
To nie do końca prawda. Nawet kiedy zrobi się zimno i opadną już wszystkie liście, natura ma nam jeszcze wiele do zaoferowania. Kłącza, bulwy, korzenie, nasiona, gałązki, zimowe grzyby… nie jest tego mało!

Jeżeli macie ochotę odkryć ten zimowy, tajemny świat od strony kuchni, Kaja z Zielonego Stolika i Gosia z Miastożerców zapraszają Was na prawdziwą zimową ucztę.

dzika kuchnia zimowa2

Na ich warsztatach poznacie dostępne obecnie surowce, ich właściwości i zastosowanie. Poszalejecie w kuchni i wspólnie przygotujecie wspaniałą ucztę. Jak obiecują organizatorki – będzie inspirująco, aromatycznie, smacznie i wesoło!

Więcej szczegółów:
Dzika kuchnia. Edycja zimowa.

ciastka

A prezenty? Naprawdę, nie warto odkładać ich na ostatnią chwilę. Zwłaszcza, że własnoręcznie skomponowany, zrobiony, zmajstrowany prezent będzie naprawdę wyjątkowy. A jeżeli dodatkowo ten prezent jest roślinny, aromatyczny, zdrowy?
Takie właśnie prezenty przygotujecie na warsztatach Kai oraz Gosi.

Wyjdziecie z nich siedmioma dzikimi, pięknie opakowanymi podarkami roślinnymi dla siebie lub najbliższych. I dodatkowo z kilkoma nowymi umiejętnościami!

kwiaty

Jak się robi  cudowne mydło? Kolorową i wonną sól do kąpieli? Musujące rozgrzewające babeczki? Aomatyczną kawę korzeniową lub wspaniale pachnącą spersonifikowaną herbatę ziołowo-owocową? Albo ocet… może siedmiu złodziei? Wszystko to na kolejnych warsztatach!

babeczki

Więcej szczegółów:
Dzikie Prezenty

UWAGA!
NA OSOBY  KTÓRE ZGŁOSZĄ CHĘĆ UCZESTNICZENIA W WARSZTATACH DO DNIA 7 LISTOPADA CZEKA 15% ZNIŻKI DLA DZIKIEJ UCZTY I 10% DLA DZIKICH PREZENTÓW!